Rahoittajan ratkaisu

Asuntopalvelusta saat asiantuntevat neuvot ja omaan elämäntilanteeseesi sopivat ratkaisut asuntokaupan rahoitukseen ja vakuuttamiseen. Ykköstavoitteena on tarjota kokonaisvaltaista palvelua vaivattomasti ja luotettavasti. Käänny OP Kodin puoleen, kun olet vaihtamassa asuntoa, rakentamassa tai vaikkapa remontoimassa asuntoasi. Haetaan sinulle ja perheellesi sopiva ja turvallinen rahoitusratkaisu.

millaiseen-asuntoon-on-varaa

Millaiseen asuntoon Sinulla on varaa?

Omat varat ja pankin myöntämä asuntolaina ratkaisevat, minkä hintaisen asunnon voit ostaa. Perheen käytettävissä olevat kuukausitulot ja arvio perheen menoista vaikuttavat puolestaan ainan määrään.

Lainahakemus verkossa
Katso kertyvät bonukset

OP-kiinteistokeskus-asunnonmyyjan-opas-1

Liittyykö asunnon ostamiseen riskejä?

Asunto on suhteellisen turvallinen hankinta. Lainanottajan on hyvä ottaa huomioon myös korkotason vaihtelu ja mahdolliset muutokset omassa ansiotasossa.

Riskeihin voi varautua jo lainan ottamisen yhteydessä. Itse asuntokin ja siellä oleva omaisuus kannattaa turvata vakuutuksella.

Säästäminen kannattaa aina ja on eduksi myös asunnon hankinnassa. Säästäminen ja omarahoitus pienentävät myös lisävakuuden tarvetta.

OP-kiinteistokeskus-asunnonmyyjan-opas-2

Riittääkö asunto yksin vakuudeksi?

Tärkein asia lainan ottajalle on riittävät ja säännölliset tulot, minkä lisäksi lainalle tarvitaan vakuus. Asunto-osake tai omakotitalo on tavallisesti lainan vakuutena.

Mikäli oman rahoituksen osuus on vähäinen, niin vakuutena voidaan käyttää myös esimerkiksi toisen henkilön antamaa lisävakuutta tai valtion tai pankin antamaa takausta.

Lainanottajan on hyvä ottaa huomioon myös korkotason vaihtelu ja mahdolliset muutokset omassa ansiotasossa – Me autamme ja neuvomme sinua.

Start typing and press Enter to search